Mikä on pikavippi?

Mikä on pikavippi
Mikä on pikavippi ja mistä löydän halvimman lainan?

Pikavippi voi olla sopiva laina tilanteeseen jossa tarvitset nopeasti rahaa tilille. Pikavippiä haettiin aiemmin suoraan tekstiviestillä, mutta tämä käytäntö on loppunut kokonaan. Tekstiviestihakemukset johtivat väärinkäytöksiin, kun ihmiset hakivat lainaa toisen henkilön nimissä. Nykyään asiat ovat toisin. Jokaisen asiakkaan on ensin tunnistautua verkkopankkitunnuksilla lainanmyöntäjän sivuilla ja vasta sen jälkeen pääsee täyttämään itse hakemusta. Alustavan lainapäätöksen saa aina heti, mutta rahat saa tilille vasta kun hakemus on lopullisesti hyväksytty.

Tunnetuimmat vippiyritykset suomessa ovat Ferratum, Vivus ja Vippi.fi. Nämä yritykset ovat olleet markkinoilla jo vuodesta 2005 asti ja tarjoavat edelleenkin pikalainaa kuluttajille. Isommat pankit eivät ole lähteneet mukaan vippimarkkinoille, vaan tarjoavat mielummin kulutusluottoja ja joustolainoja. Nordean lainalaskurista et siis tule löytämään pikavippiä.

Jos tarvitset lainaa heti esim. uuden pesukoneen hankintaa varten tai jos autosi täytyy viedä korjattavaksi, on pikavippi sopiva rahoitusvaihtoehto. Syyskussa 2019 tuli voimaan uusi laki, joka rajoittaa pikavippien korkoja. Maksimikorko on siis 20% ja kuluja yritys voi periä vain 150€ vuodessa. Pudotus koroissa on merkittävä, jos katsoo korkotasoa elokuun puolelta.

Pudotus koroissa on merkittävä, jos lukuja vertaa elokuun korkotasoon. Jos olet miettinyt pienempää rahoitusta, voi pikavipin saada halvallakin. Ferratumilla on edelleen erikoistarjous, jossa uusi asiakas saa lainan täysin ilman korkoja tai kuluja 30 päiväksi. Lyhytaikaista rahoitusta miettivälle tämä on kätevä vaihtoehto.

Pikavipin saa useimmiten suoraan tilille heti hakemuksen jälkeen. Monilla lainanmyöntäjällä on pankkitili jokaisessa pankissa, joten maksu siirtyy aina reaaliajassa. Maksut esim. Nordeasta Nordeaan siirtyvät parissa sekunnissa. Jos sinulla sattuu olemaan joku eksoottisempi pankki, kestää siirrossa usein parikin pankkipäivää. Jos maksu saadaan lähtemään aamulla, voi se olla perilla vielä samana päivänä. Kannattaa kuitenkin aina tarkistaa lainanmyöntäjän asiakaspalvelusta mikä pankki heillä on käytössä.

Jos etsit halvinta lainaa, kannattaa ottaa lainanvälittäjän palvelu käyttöön. Silloin lähetät vain yhden hakemuksen ja saat sen avulla tarjouksia monelta eri lainanmyöntäjältä. Palvelun käyttäminen ei sido sinua mihinkään. Jos saat vain huonoja tarjouksia, voit hylätä ne kaikki ja peruuttaa hakemuksesi sen jälkeen. Hakeminen ei maksa sinulle senttiäkään ja lainanmyöntäjän tarjous on aina sitova.